Hvad kan få dig til at stejle? Du er midt i en samtale, det er hyggeligt, der kommer en masse meninger og holdninger frem, og du kan sagtens se deres side af sagen, og hvorfor de måtte synes som de gør.

MEN

Pludselig mærker du modstand, du kan ikke længere nikke med til hvad der bliver sagt, du føler at du må rette på vedkommende/prøve at ændre deres mening – du kan på ingen måde forstå hvordan nogle kunne tænke på den måde. De må da tage fejl. Det er ikke nødvendigvis fordi samtalen har drejet sig over på et alvorligt emne, eller at det i samfundsnormer er noget grotesk.

Det kan i nogle tilfælde være at dine værdier er ramt. Dine værdier, er noget af det der definere dig som menneske, og driver mange af dine valg. Jeg vil næsten påstå, at ingen har præcist de samme værdier som grundværdier.

Vi kan have mange værdier, men få af dem gør ondt når de bliver ramt, og virker umulige at gå på kompromis med. Det kan faktisk føles som et personligt angreb, når værdierne bliver ramt.
Prøv at tænke tilbage på en samtale, hvor du ligepludselig kunne mærke at det ikke føltes rigtigt det der blev sagt/ påstået. Kan du huske emnet?

Eksempler på værdier kan være:
– Kærlighed
– Tillid
– Ærlighed
– (Gensidig)Respekt
– Nysgerrighed
– Vidensbegær /Fakta

Kan du se dig selv i nogle af disse? Eller har været i en situation hvor de kom i spil?

Personlig coaching kan hjælpe dig med at finde svaret på dette. Kontakt mig for at hører hvordan.

Efterlad en kommentar